Szkoły Policealne i Liceum oraz Medyczne Szkoły Policealne dla Dorosłych

PlusEdukacja

Kursy Kwalifikacyjne

TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH

K1 Sporządzanie potraw i napojów (T.6.) (700 godz.)
K2 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych (T.15.)
(300 godz.)

Słuchacz kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych będzie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:

  • oceniania jakości żywności oraz jej przechowywania
  • sporządzania i ekspedycji potraw i napojów
  • planowania i oceny żywienia
  • organizowania produkcji gastronomicznej
  • planowania i realizacji usług gastronomicznych
  • wystarczy mieć ukończone gimnazjum (lub 8-klasową szkołę podstawową)
  • Technik żywienia i usług gastronomicznych – nauka trwa 2 lata (K1, K2), każda kwalifikacja kończy się egzaminem OKE i otrzymuje się zaświadczenie potwierdzające daną kwalifikację
  • zajęcia odbywają się w systemie: zaocznym

TO DOSTAJESZ !!!

  • materiały z zajęć przez Internet
  • pośrednictwo pracy
  • zaświadczenie o ukończeniu kwalifikacji
  • praktyka zawodowa

Rekrutacja bez egzaminów – decyduje kolejność zgłoszeń

Wymagane dokumenty

  • oryginał świadectwa ukończenia szkoły
  • zaświadczenie lekarskie (o braku przeciwwskazań do podjęcia nauki)

Możliwość rozłożenia opłaty semestralnej na 5 comiesięcznych rat

Go to top of page