Kursy Kwalifikacyjne
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
K1 Sporządzanie potraw i napojów (T.6.) (700 godz.)
K2 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych (T.15.) (300 godz.)
Słuchacz kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych będzie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
- oceniania jakości żywności oraz jej przechowywania
- sporządzania i ekspedycji potraw i napojów
- planowania i oceny żywienia
- organizowania produkcji gastronomicznej
- planowania i realizacji usług gastronomicznych
- wystarczy mieć ukończone gimnazjum (lub 8-klasową szkołę podstawową)
- Technik żywienia i usług gastronomicznych – nauka trwa 2 lata (K1, K2), każda kwalifikacja kończy się egzaminem OKE i otrzymuje się zaświadczenie potwierdzające daną kwalifikację
- zajęcia odbywają się w systemie: zaocznym
TO DOSTAJESZ !!!
- materiały z zajęć przez Internet
- pośrednictwo pracy
- zaświadczenie o ukończeniu kwalifikacji
- praktyka zawodowa
Rekrutacja bez egzaminów – decyduje kolejność zgłoszeń
Wymagane dokumenty
- oryginał świadectwa ukończenia szkoły
- zaświadczenie lekarskie (o braku przeciwwskazań do podjęcia nauki)